Pár Krisztina vagyok, tanári végzettséggel rendelkező mentálhigiénés szakember.
Közel 18 éve tanítom a diákokat tanulási technikákra.

Viszonylag jó képességekkel rendelkező gyerek lévén, ha egy kicsit figyeltem általános iskolában az órán, akkor nem okozott gondot a tanulás. A középiskolában már nem tudtam olyan fényes eredményeket elérni, de ez is kompenzálható volt (néha csak lett volna) egy kis szorgalommal. A főiskola azonban már egészen más szervezést, hozzáállást, tanulási technikákat követelt meg, melyekre nem voltam felkészülve.

A tanulás-módszertannal tehát saját boldogulásom érdekében kezdtem el foglalkozni, és egyre inkább beleszerettem ebbe a területbe. Megszereztem a tanári diplomámat, és először más tevékenységek mellett kezdtem el tréningeket szervezni.

A tréning azonban nem minden tanulónak hozta meg a várt sikert, be kellett látni, hogy sokan már ott elakadnak, hogy nem tudják rávenni magukat a tanulásra, vagy nem képesek koncentrálni a feladatukra. Nagyon sok esetben szükséges tehát a motivációkkal, célokkal, lelki problémákkal - azaz a tanulás belső feltételeivel is foglalkozni. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés képzésén diplomát szereztem, majd kiegészítettem a tevékenységemet a tanulás-módszertani tanácsadással. Bízom benne, hogy hatékony segítséget tudok - kortól függetlenül- azoknak a tanulóknak is adni, akik nehéz élethelyzetben vannak, vagy éppen csak elvesztették a célt a szemük elől.

Tanulás-módszertani fejlesztés

A tanulás-módszertani fejlesztés két részre tagozódik, a TANULJUNK TANULNI! tanulás-módszertani tréningeket a 10-18 éves korosztály számára, a SIKERES VIZSGA TITKAI tanulás-módszertani képzésünket pedig a 18 év feletti korosztálynak kínáljuk.

A csoportos képzések mellett szerepel a kínálatban az egyéni, vagy páros tanulás módszertani fejlesztés, TANULÁS-MÓDSZERTANI TANÁCSADÁS is, melynek fő előnye, hogy mentálhigiénés problémák felfedésére és megoldására is lehetőséget kínál, valamint a résztvevők egyedi igényeire szabott tematika szerinti haladást biztosít.

 

Írjon nekem!

Online tanulás-módszertani tanácsadás 18 év felettieknek

Az iskolalátogatás felfüggesztése mindenkire nagy terhet ró, most másként kell lépést tartani a tananyaggal. A helyzet nagyobb fegyelmet, több önálló munkát és türelmet kíván.

TANULÁS-MÓDSZERTANI tanácsadás

A tanulás-módszertani tanácsadást azoknak a diákoknak ajánlom, akik a tanulási képességeiket egyéni időbeosztás és egyéni tematika szerint szeretnék fejleszteni. Itt csak azokkal a témákkal foglalkozunk, melyekre a résztvevőnek valóban szüksége van a hatékony tanuláshoz, az iskolai elvárásoknak való sikeres megfeleléshez.

Hasznos tippek

PROFI ÓRAI JEGYZETKÉSZÍTÉS

PROFI ÓRAI JEGYZETKÉSZÍTÉS

Hogyan készíthetsz profi, használható jegyzeteket az órán?

TANULÁSI TERVEK

TANULÁSI TERVEK

Mostantól tényleg minden nap tanulok x órát! Így kezdődik, ...... és mi lesz belőle?

TANULÁSI CÉLOK

TANULÁSI CÉLOK

Fontos tanulási motiváció lehet a kitűzött célod elérése.

Iratkozzon fel hírlevelünkre…